Стартував фандрайзинг-марафон в рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2016 7 Вересня 2016 14:02

Стартував фандрайзинг-марафон в рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2016

З початком осені розпочався щорічний фандрайзинг-марафон, який відбувається у рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2016. Благодійна ініціатива триватиме півтора місяці – до 9 жовтня, дати марафону.

Цього року у фандрайзинг-марафоні беруть участь 11 фондів, два з яких є членами Асоціації благодійників України:

  • БФ «Лікаря Берсенева»
  • БФ «Серця Майбутнього»
  • ВБО «Даун-синдром»
  • БФ «Відкриті долоні»
  • МБФ «Кожен Може»
  • ВБФ «Крона»
  • ВБФ «Соціальне партнерство»
  • БФ «Happy Paw»
  • ВБФ «Запорука»
  • БФ «Коло»
  • БФ «Таблеточки»

«Ми – організатори головної бігової події року, усвідомлюємо, наскільки важливою є благодійна складова для бізнесу, суспільства. Ми не просто розвиваємося, але розуміємо значення доброчинності, необхідності розвитку фандрайзингу. До цьогорічного фандрайзинг-марафону долучилося 11 фондів, які займаються різноманітними соціальними проблемами: лікування дитячого раку, опіка людей із синдромом Дауна, лікування пацієнтів із вродженими вадами серця, підтримка безпритульних тварин і т.д.», – зазначив Дмитро Черніцький, генеральний менеджер Run Ukraine.

Півтора місяці фандрайзери тренуватимуться до забігів, привертатимуть увагу до нагальних проблем та закликатимуть інших жертвувати кошти. Цього року серед відомих фандрайзерів: Ната Жижченко, вокалістка гурту ONUKA, Жан Беленюк, олімпійський призер Ріо-2016, зірки телебачення Анатолій Анатоліч, Марина Леончук, Марічка Падалко, Олександра Лобода та інші. Кожен з учасників вибрав дистанцію відповідно до свого рівня підготовки – від 2 км до 42 км.

«Так склалося життя багатьох, кому я хочу допомогти моєю участю в фандрайзинг-марафоні – малозабезпеченим людям, а також дітей з малозабезпечених сімей. Моя мета – зібрати 15000 гривень для допомоги Фонду «Соціальне партнерство», який робить все для підтримки і допомоги діткам і дорослим з бідних сімей», – поділився Жан Беленюк, срібний призер Олімпійських ігор-2016 (греко-римська боротьба).

Вже другий рік поспіль головним благодійним партнером Wizz Air Kyiv City Marathon 2016 виступає Українська Біржа Благодійності. Ірина Гуцал, директор Української Біржі Благодійності, прокоментувала: «Цього року Українська Біржа Благодійності є головним благодійним партнером Wizz Air Kyiv City Marathon. За доброю традицією, Київський Марафон об’єднує величезну кількість небайдужих людей. Людей, які готові мінятися та змінювати світ на краще. Людей, готових особистим прикладом довести, що об’єднавши зусилля, можна вирішити будь-які  соціальні проблеми та реалізувати безліч гарних та корисних проектів. Людей, що розділяють цінності здорового способу життя та активної соціальної позиції. Саме такі люди підтримали кращі благодійні фонди та з 1 вересня розпочинають фандрайзинговий марафон на всеукраїнській благодійній онлайн-платформі – www.ubb.org.ua. Дистанція у кожного своя, але мета єдина – залучити кошти на вирішення різноманітних соціальних проблем, якими опікуються благодійні фонди-партнери. Допомогти може кожен. Обирайте саме той проект, що вам найближчий».

Організатор події – компанія «Run Ukraine», титульний спонсор – WizzAir, генеральний спонсор – adidas.

За додатковою інформацією звертайтеся до Вікторії Веремієнко, email: [email protected].

За матеріалами Wizz Air Kyiv City Marathon