25-й «Пробіг під каштанами»: 28 травня 2017 року 12 Травня 2017 13:50

25-й «Пробіг під каштанами»: 28 травня 2017 року

28 травня 2017 (неділя) в Києві відбудеться 25-й спортивно-благодійний «Пробіг під каштанами». На честь ювілею БФ «Пробіг під каштанами» організовує традиційний забіг в самому серці столиці, а також розповість історії учасників проекту за 25 років його існування.

Цього року наймасовіший спортивно-благодійний проект України святкує своє 25-річчя. Перший «Пробіг під каштанами» пройшов в 1993 році. Тоді на старт вийшли 150 бігунів і пробігли 5 км по вулицях Києва – з Майдану Незалежності до площі Перемоги. Тоді, 25 років тому, складно було уявити, що Пробіг стане не просто наймасовішим спортивно-благодійним проектом в нашій країні, але й покладе початок благодійності спільнот в Україні.

«Сьогодні, озираючись назад, я з гордістю кажу, що« Пробіг під каштанами» досяг великих результатів, – розповідаєІрина Кузнєцова, ініціатор і вже 25 років незмінний організатор «Пробігу під каштанами». – Наш Пробіг з самого початку був благодійним, і ми відразу фокусували свої зусилля на комплексному вирішенні проблеми. Першими реципієнтами був Центр допомоги дітям, які постраждали в результаті Чорнобильської аварії, потім ОХМАТДИТ. З 2000 року – Центр дитячої кардіології та кардіохірургії. За час підтримки Центру ми придбали найрізноманітніше, в тому числі унікальне, обладнання на суму понад 4 000 000 грн (більше $ 380 000). Завдяки учасникам Пробігу в 2010 році в Центрі з’явився єдиний в Україні апарат «Штучне серце», а в 2013 році – 3-й в Україні контрапульсатор ЦС300 (апарат, що підтримує кров’яний тиск маленьких пацієнтів під час операції). У 2015 році ми придбали нову плату для ангіографічної установки, завдяки чому протягом року понад 2 000 дітей змогли пройти обстеження і були прооперовані на цьому апараті. Також за рахунок зібраних нами коштів було встановлено пральний комплекс, переобладнана система опалення Центру.

З 2016-му році кошти, зібрані учасниками «Пробігу під каштанами», стали частиною суми, яка була необхідна для заміни рентгенівських трубок в ангіографічній установці. Цей апарат – «золотий стандарт» для обстежень пацієнтів та проведення операцій без розрізу. Кожен день на ньому проходили обстеження і оперувалися до 10 дітей. Апарат, вартістю 2 мільйони доларів, простоював кілька місяців, а нам вдалося його перезапустити».

«Пробіг під каштанами» – це унікальний проект з точки зору самоорганізації великої кількості людей і команд навколо однієї загальної ідеї й цілі, – коментує Томаш Мурас, генеральний директор компанії «Емвей Україна», представник найчисельнішої команди NUTRILITE і п’ятий рік поспіль генеральний партнер Пробігу. – Внесок кожної окремої людини може здаватися незначним. Але, коли ми збираємося разом таким великим складом, корпоративними і власними командами, величезним числом учасників на старті – ми кожен раз переконуємося, що, діючи спільно, ми можемо зібрати
чималі суми для закупівлі і ремонту устаткування в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії, тим самим даючи шанс на повноцінне здорове життя тисячам дітей. Я вірю, що ювілейний 25-й Пробіг стане яскравим продовженням цієї традиції. І запрошую всіх – а особливо бізнес і компанії – об’єднуватися у великі і маленькі команди, приходити з сім’ями і друзями. І, головне, пам’ятати, що ваш внесок – це не просто оплата учасника за можливість старту. Це гарантія, що дитячих сердець, що б’ються з вдячністю до вас, буде ще більше».

«Пробіг під каштанами» вже багато років – візитна картка Києва, частина його сучасної історії. Більше 20 років Пробіг включений в офіційну програму святкування Дня міста.

У 2017 році «Пробіг під каштанами» дасть старт 28 травня (неділя) на Михайлівській площі. У цей день його учасники зможуть пробігтися або пройтися в одному із забігів проекту і допомогти маленьким пацієнтам Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. А вже зараз у всіх є можливість ділитися історіями участі в Пробігу на своїх сторінках в Facebook з хештегом #probeg25. 28 травня багато з цих історій стане частиною виставки PROBEG25, і, можливо, буде розказана ведучими Пробігу під час заходу.

«Пробіг – це, в першу чергу, люди, – додає Галина Філімонова, керівник «Пробігу під каштанами 2017». – Без них не було б самого проекту, його досягнень і надій, які він щорічно дарує тисячам сімей в Україні. В цьому році ми хочемо розповісти про наших учасників, завдяки їм нашому Пробігу – 25 років. Виставка PROBEG25 – це не зібрання предметів, а історії реальних людей, що біжать під каштанами вже чверть століття. Особлива цінність цих історій в тому, що кожна з них рятує життя».

Також в рамках 25-го «Пробігу під каштанами» вперше пройде парад корпоративних команд – яскраве шоу, яке демонструє соціальну відповідальність і спортивний дух бізнесу в Україні.

Зустрічаємося на старті!

25-й «Пробіг під каштанами»,
9:00, 28 травня, 2017
Михайлівська площа, Київ
# probeg25
Генеральний партнер: NUTRILITE від AMWAY

Забіги «Пробігу під каштанами 2017»:

• «Пробіг в ходунках»
(до 24 учасників)
Учасники: діти від 6 до 14 місяців, які тільки вчаться самостійно ходити.
Маршрут: 10 метрів по спеціальній трасі перед сценою Пробігу.

• Дитячий забіг
(до 1000 учасників)
Учасники: діти до 15 років, в тому числі «Команда здійсненої Мрії».
Маршрут: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софіївська площа.

• Спортсмени
(до 300 учасників)
Учасники: люди зі спеціальною спортивною підготовкою.
Маршрут (~ 4 900 м): Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софіївська площа – вул. Володимирська – вул. Богдана Хмельницького – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності – розворот по вул. Хрещатик і в зворотному напрямку. Фініш: Михайлівська
площа.

• Забіг Мужніх
(до 50 учасників)
Учасники: спортсмени на візках.
Маршрут: Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софіївська площа.
Партнер забігу: MERX

• Благодійний забіг
Учасники: люди без спеціальної спортивної підготовки, а також команди-учасники.
Маршрут(~ 4 900 м): Михайлівська площа – Володимирський проїзд – Софіївська площа – вул. Володимирська – вул. Богдана Хмельницького – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності – розворот по вул. Хрещатик і в зворотному напрямку. Фініш: Михайлівська площа.

* Кількість стартів може змінитися в разі участі в Пробігу понад 5 000 осіб.

Сума благодійного внеску становить 150 гривень.
Для спортсменів вартість участі складає 250 гривень, сума включає благодійний внесок і чіпову систему реєстрації часу забігу.

Джерело