Вчителі Івано-Франківська навчаються наданню Першої Допомоги 13 Червня 2017 14:52

Вчителі Івано-Франківська навчаються наданню Першої Допомоги

Мальтійська Служба Допомоги України розпочала реалізацію проекту з розвитку і розбудови волонтерської Рятувальної служби, який триватиме два наступні роки. Минулого тижня 16 вчителів шкіл Івано-Франківська успішно завершили навчання та склали іспити з курсу кваліфікованої Першої Допомоги. Таким чином педагоги зможуть не тільки швидко і якісно надати першу допомогу постраждалим від нещасного випадку у школі, але й ділитися своїми знаннями та навичками з учнями. А у перспективі матимуть можливість створити на базі свого навчального закладу команди шкільних санітарів. Для цього Мальтійська Служба забезпечить школи Івано-Франківська необхідним навчальним та рятувальним обладнанням.

Цілий тиждень інтенсивної праці, теоретичного викладу матеріалу та практичних занять з відпрацюванням дій з потерпілим ‘як на живо’ пролетіли ніби один день. Високий якісний рівень навчань забезпечили кваліфіковані викладачі: досвідчений медичний рятувальник, анестезіолог, член Мальтійської Служби Медичної Польщі п. Артур Заяць з Варшави, Леся Гунчак – рятувальник,  координатор проекту в Україні та івано-франківський мальтійський рятувальник Любомир Солом’яний.

П.АртурЗаяць ділиться: «Збираючись на навчання до України, я хвилювався за можливі мовні перешкоди, адже в програмі застосовується спеціальна термінологія, хвилювався за мотивацію учасників. На місці ж виявилося, що в навчанні беруть участь добре підготовлені та мотивовані люди з активною життєвою позицією. Я відчуваю, що спільно ми зможемо досягти поставленої мети.»

Навчальний курс з Кваліфікованої Першої Допомоги нараховує біля 80 годин і включає в себе як теорію, так і практику. В Європі, і в Польщі зокрема, це навчання є обов’язковим для працівників державної пожежної служби, рятувальних служб та членів добровільних рятувальних дружин. По завершенню такого навчання учасникам присвоюється звання – рятувальник.

Проект здійснюється Мальтійською Службою Допомоги України спільно з Мальтійською Службою Медичною та Мальтійським Орденом Польщі в рамках програми сприяння розвитку Міністерства закордонних справ Польщі.